Vireo gorjeador / Warbling Vireo

Nombre científico / Latin Name: Vireo gilvus

Warbling Vireo

Macho / Male

Warbling Vireo

Hembra / Female


Hábitat: Bosque abierto. Invierno: sembradíos sombreados de café, bosques espinosos, bosque de roble y pino

Alimento: Insectos, orugas

Colocación del nido: Árbol. A menudo construyen sus nidos cerca de la gente (parques urbanos, campings, etc.)

Comportamiento: Colecta alimentos en el follaje

Dato interesante: Para someter orugas y otra presa más grande, golpea a víctimas con fuerza contra su percha.

Habitat: Open woodland. Winter: shade-coffee plantations, thorn forests, pine-oak woodland

Food: Insects, caterpillars

Nest Placement: Tree. Often nest near people (urban parks, campgrounds, etc.)

Behavior: Foliage gleaner

Interesting Fact: To subdue caterpillars and other larger prey, whacks victims forcefully against its perch.


« Back to Bird Study home page